Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus (recept)

Schol is een magere vissoort die net zoals alle vissoorten veel eiwitten, vitaminen en mineralen bevat. Goed dus voor de gezondheid en bovendien erg lekker! Schol is een vis die makkelijk klaar te maken is.  Of het nu gaat om bakken, stoven of in de oven, schol leent zich goed voor vele bereidingen.

Dit keer gebakken, met een heerlijk sausje:

 

 

Voor twee personen:

  • 2 hele schollen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram (Griekse) yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • zout en versgemalen peper

Wrijf de schollen in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Wentel de schollen door de bloem. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de schollen in 6-10 minuten (afhankelijk van de dikte) mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de tomaatjes in een bakblik. Strooi er zout en peper over en sprenkel er wat olijfolie over. Schuif de tomaatjes onder de hete grill en rooster ze 4-6 minuten tot het velletje open knapt. Hak de basilicum heel fijn. Pers de knoflook boven een schaaltje uit en roer de yoghurt, mayonaise en het basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de schollen op twee borden en leg er tomaten naast. Schep wat basilicumsaus erbij.

Kropje sla erbij,  gebakken aardappeltjes………..mmmm! Eet smakelijk!

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Gezond ouder worden: eet vis! (recept)
Lees ook:Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree (recept)
Lees ook:September is de maand van de schol
Lees ook:Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree (recept)
Lees ook:Scholfilets met amandelen en munt (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>