Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree (recept)

Mmm, zo gesmuld vanavond van dit recept! Echt een aanrader. Meteen naar de site visrecepten.nl gegaan om te kijken of ik weer iets van mijn gading kon vinden en ja hoor…….

Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree!

 

 

Voor vier personen:

  • 8 tongscharfilets
  • 6 Tasty Tom tomaten
  • 25 gram hazelnoten of amandelen (fijngehakt)
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes (fijngehakt)
  • 100 ml melk
  • zout en versgemalen peper

Snijd de geschilde aardappels in blokjes en kook ze in weinig water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Halveer de tomaten, zet ze met de snijkant naar boven in een laag ovenschaaltje. Meng de hazelnoten met kaas en peper naar smaak en verdeel dit over de tomaten. Druppel er wat olijfolie over. Schuif het schaaltje 15 cm onder een hete grill en laat de tomaatjes in 6-8 minuten goudbruin kleuren.
Wrijf de tongscharfilets in met zout en peper. Meng de bloem met de tijm en peper en wentel de filets erdoor. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tongscharfilets (in gedeelten) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes zonder te kleuren. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer de knoflookolie en zoveel melk erdoor dat een heel smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep de knoflookpuree als een bedje op vier warme borden en leg de tongscharfilets er schuin op. Zet de gegrilde tomaatjes ernaast.

Lekker met roergebakken witlof: snijd struikjes witlof in de lengte in repen en roerbak ze in wat olijfolie in 3-4 minuten beetgaar. Sprenkel er wat balsamicoazijn over en breng op smaak met zout en peper.

 

Lees ook:Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree (recept)
Lees ook:Kabeljauwfilet op stamppotje (recept)
Lees ook:Gebakken zeebaarsfilet met tomaat (recept)
Lees ook:Gebakken zeebaarsfilet met tomaat (recept)
Lees ook:Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>