Gebakken zeebaarsfilet met tomaat (recept)

Zeebaars is een heerlijke vis en bijna het hele jaar verkrijgbaar! Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker.

We doen er een recept bij……..

    •    2 zeebaarsfilets van 125-150 g
•    versgemalen zwarte peper
•    1 eetlepel citroensap
•    2-3 eetlepels bloem
•    3 eetlepels olijfolie
•    3 tomaten
•    1 teen knoflook, fijngehakt
•    150 ml droge witte wijn of medium dry sherry
•    2 eetlepels (platte) peterselie, fijngehakt

 

Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper, besprenkel ze met citroensap en laat ze even liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Halveer intussen de tomaten en schep de zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de knoflook door het bakvet en bak enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken. Roer dan de tomaatreepjes en peterselie erdoor en warm de jus nog heel even door.
Breng op smaak met zout en peper en schep de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.

Lekker met gekookte krieltjes en sugarsnaps.

Lees ook:Gebakken zeebaarsfilet met tomaat (recept)
Lees ook:Gebakken wijting met kruidige groenten (recept)
Lees ook:Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree (recept)
Lees ook:Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree (recept)
Lees ook:Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>