De lekkerste wijnen van de beste online wijnwinkels

De feestmaand december komt eraan en dat betekent lekker eten en drinken. En over dat laatste willen we het hebben. Hoe fantastisch zou het zijn als we onze lekkere flessen wijn online kunnen bestellen en niet meer zelf met de flessen hoeven te sjouwen? Maar waar vinden we deze flessen wijn op het wereldwijde web, wat kunnen we van de prijs verwachten en zijn de webwinkels betrouwbaar?Internet is tegenwoordig een wijnwalhalla. Winkelketens als Gall&Gall, AH en Hema presenteren zich als online wijnleverancier. Wijnjournalist Mariëlla Beukers heeft de eerste WijnWebWinkelgids gepresenteerd. Per winkel proefde Mariëlla de lekkerste wijnen, keurde deze, voorzag ze van commentaar en werd verrast door de diversiteit en kwaliteit van de wijnen. De resultaten van deze keursessies staan in De WijnWebWinkelgids!

De wijnen zijn ingedeeld in de categorieën fris en fruitig wit; rosé voor zomer en winter; rood uit alle windstreken; bubbels te kust en te keur en zoete verleidingen. Binnen deze categorieën zijn de wijnen naar land gerangschikt, op alfabetische volgorde. Elke wijn krijgt een beoordeling (van 1 tot 5 sterren) en met icoontjes wordt informatie gegeven over land en eventueel streek van herkomst, oogstjaar, druivenras(sen), prijs, alcoholgehalte, type flesafsluiting en wel of niet bio. Daaronder een proefnotitie met vaak wat extra informatie over de herkomst of maker van de wijn en een wijn-spijsadvies. De gids sluit af met een overzicht van alle webwinkels, met per winkel een vermelding van de betaalmogelijkheden, bezorgkosten en service.

Lees ook:Omfietswijngids 2015
Lees ook:Supermarktwijngids 2012; de bijbel voor wijnliefhebbers
Lees ook:Superwijn gids 2010 met alle wijnen uit supermarkt en superslijter
Lees ook:Supermarkt wijngids 2011; de bijbel voor wijnliefhebbers
Lees ook:Topwijnen met kerst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>