Indiase kibbeling met roerbakgroenten (recept)

Een lekker recept met kibbeling, lust jong en oud! Nee, we gaan niet dippen in de ravigotte-saus, we gaan roerbakken. Op z’n Indiaas! Verandering van spijs doet eten…..

Ingrediënten (twee personen)

* 300 gram kibbeling
* 5 eetlepels slaolie
* 400 gram verse roerbak groentemix
* ½ eetlepel milde kerriepoeder
* 2 dl tomatensaus (zakje)
* ½ blikje (420 gram) abrikozen op siroop
* ½ dl crème fraîche of Room Fris
* 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereiding

Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de groenten met het kerriepoeder 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatensaus, de abrikozen, 4 eetlepels van de abrikozensiroop uit het blik en de crème fraîche toe en warm alles goed door. Voeg de kibbeling toe en roerbak het geheel nog 2 minuten. Strooi de bieslook erover.

Lekker met gekookte witte rijst.

Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Gezond ouder worden: eet vis! (recept)
Lees ook:Zalmcurry met peultjes (recept)
Lees ook:Viscurry van nijlbaars (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>