Thaise roerbak met grote garnalen (recept)

Wat is nou het geval? Gisteren kocht ik twee grote zakken gamba’s,  je kunt ze maar beter in huis hebben. En wat zie ik op visrecepten.nl……Thaise roerbak met grote garnalen.

Is dat toeval???

ingrediënten voor vier personen

  • 500 g (diepvries) ongepelde
  • reuzengarnalen
  • 200 g sugarsnaps
  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1-2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 200 g wortel, schuin in dunne plakken
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 100 ml visbouillon

Ontdooi de garnalen eventueel volgens de aanwijzigen op de verpakking. Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten. Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Schep de currypasta erdoor en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen tot ze net roze en ondoorzichtig worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Schep de wortel en rode uien door het bakvet en roerbak 2-3 minuten. Voeg dan de sugarsnaps en bosui toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat het vocht verdampen. Voeg de garnalen weer toe en warm het gerecht nog even door. Serveer met pandanrijst.

Vervang de reuzengarnalen eventueel door gepelde en
gare tijgergarnalen. Bak deze niet voor, maar voeg ze pas na het bakken van de groente toe..

Lees ook:Tijgergarnalen met groene groente (recept)
Lees ook:Zomaar, een recept: roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps
Lees ook:Tomatencurry met gamba’s (recept)
Lees ook:Tomatencurry met gamba’s (recept)
Lees ook:Zo pel je gamba’s (met recept)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Thaise roerbak met grote garnalen (recept)

  1. de beste cheff

    heeeeerlijk deze recept moete je echt een keer uit proberen !!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Mosselen in de wok…. op z’n Oosters! » INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>