Tomatencurry met gamba’s (recept)

Zoooooo lekker, wat ik weer zag op visrecepten.nl: tomatencurry met gamba’s. De ingrediënten staan al op mijn boodschapenlijstje voor dit weekend!

Ingrediënten:12 gamba’s
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels (roerbak)olie
¾ eetlepel currypasta of kerriepoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
2 dl kokosmelk (uit blik)
zout en versgemalen peper

Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.
Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.

Lees ook:Tomatencurry met gamba’s (recept)
Lees ook:Zo pel je gamba’s (met recept)
Lees ook:Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos (recept)
Lees ook:Pasta met gerookte zalm (recept)
Lees ook:Kabeljauwfilet op stamppotje (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>