Hoogste tijd voor een heerlijk visrecept. Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos…… klinkt goed hè? Geen ingewikkeld gedoe en in een half uurtje op tafel.
Voor 4 personen
500 gram (diepvries) gepelde tijgergarnalen
2 eetlepels olie
1 ui (dunne partjes)
2 tenen knoflook (fijngehakt)
2-3 theelepels sambal badjak of Indiase currypasta
6 Tasty Tom tomaten (in stukjes)
100 ml kokosmelk
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse korianderblaadjes
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak deze nog 1 minuut mee. Schep dan de tomaten erdoor en roerbak de ingredienten 3-4 minuten tot het een dikke, rulle saus wordt. Voeg de garnalen toe en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op matig vuur en breng het op smaak met zeezout en peper. Strooi de koriander er op het laatste moment over.
Lekker met rijst en broccoli. Tip: strooi met de koriander ook 1-2 eetlepels seroendeng over de garnalen. Besprenkel wat limoensap aan het einde over het gerecht.
Bron: visrecepten.nl
Lees ook:Tomatencurry met gamba’s (recept)
Lees ook:Thaise roerbak met grote garnalen (recept)
Lees ook:Tomatencurry met gamba’s (recept)
Lees ook:Tijgergarnalen met groene groente (recept)
Lees ook:Tilapiacurry met broccoli (recept)