Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos (recept)

Hoogste tijd voor een heerlijk visrecept. Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos…… klinkt goed hè? Geen ingewikkeld gedoe en in een half uurtje op tafel.

 

 

Voor 4 personen

500 gram (diepvries) gepelde tijgergarnalen
2 eetlepels olie
1 ui (dunne partjes)
2 tenen knoflook (fijngehakt)
2-3 theelepels sambal badjak of Indiase currypasta
6 Tasty Tom tomaten (in stukjes)
100 ml kokosmelk
(zee)zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse korianderblaadjes

Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak deze nog 1 minuut mee. Schep dan de tomaten erdoor en roerbak de ingredienten 3-4 minuten tot het een dikke, rulle saus wordt. Voeg de garnalen toe en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op matig vuur en breng het op smaak met zeezout en peper. Strooi de koriander er op het laatste moment over.

Lekker met rijst en broccoli. Tip: strooi met de koriander ook 1-2 eetlepels seroendeng over de garnalen. Besprenkel wat limoensap aan het einde over het gerecht.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Tomatencurry met gamba’s (recept)
Lees ook:Thaise roerbak met grote garnalen (recept)
Lees ook:Tomatencurry met gamba’s (recept)
Lees ook:Tijgergarnalen met groene groente (recept)
Lees ook:Tilapiacurry met broccoli (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>