Vijf tips voor een mooie huid

Tips om onze huid rimpelloos te houden….. we kunnen er niet genoeg van krijgen. Deze 5 adviezen zag ik op nieuwsblad.be en heb ze maar verzameld. Misschien staat er wat voor je bij.

 

1. Goedkope crème helpt ook

Zelfs dat kleine potje crème uit je hotelkamer kan doen wat je verwacht van een moisturizer: fijne lijntjes opvullen en beschermen tegen veroudering. ‘Het belangrijkste voor je huid om te herstellen is permanente hydratatie’, aldus Richard Fitzpatrick, dermatoloog aan de Universiteit van Californië. Een eenvoudige crème werkt dus prima, al raden dermatologen voor dagelijks gebruik een dagverzorging aan die collageenaanmaak bevordert en vrije radicalen afweert.

2. Zonnecrème moet ook in de winter

Zelfs op de meest gure dag is het een must om je gezicht en hals in te smeren met een zonneproduct. De reden zijn UVA-stralen, die je huid ernstige schade toebrengen ook wanneer de zon niet schijnt of wanneer je achter glas zit. ‘Twee heel belangrijke onderzoeken hebben uitgewezen dat deze stralen kankerverwekkend zijn en dat ze de grijs-gele teint die je soms bij oudere mensen ziet, veroorzaken’, aldus Fitzpatrick.

3. Zit niet de dicht bij de verwarming

Een zonnecrème kan je niet beschermen tegen de schade die een elektrisch vuurtje, een terrasverwarmer of open haard vlak naast je aanricht. ‘De warmte vlak bij je gezicht zorgt voor afbraak van collageen, wat rimpels veroorzaakt’, aldus de New Yorkse dermatoloog Fredric Brandt. Op twee à drie meter van zo’n warmtebron ben je wel veilig.

4. Drink niet uit de fles

Hoewel men je wellicht al verteld heeft dat water drinken goed is voor je huid, krimpt de New Yorkse dermatologe Karyn Grossman in elkaar als ze vrouwen uit flesje zit drinken: ‘Het zuigen zorgt voor fijne lijntjes rond de mond en maakt de rimpeltjes die er al zitten erger’, vertelt ze. Haar advies? Drink water uit een glas.

5. Slaap niet verkeerd

Professor dermatologie Francesca Fusco beweert dat ze kan zien op welke kant mensen slapen door te kijken naar de verticale lijnen op hun gezicht: ‘je huid wordt tegen de plooien in de stof gedrukt en dat zie je’, vertelt ze. Om je huid te beschermen, slaap je dus best op je rug of op een zijden of satijnen kussensloop’.

Lees ook:Tomaten zijn een makkelijke en goedkope manier om je gezondheid te verbeteren
Lees ook:Water drinken goed voor de huid? Fabeltje!
Lees ook:Rimpelbestrijding…..
Lees ook:Niet zo oud lijken? Zorg dan voor een strak decolleté!
Lees ook:Wonderpleisters maken je acht jaar jonger! Wie wil dat niet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>