Lekker slapen doe je in een blauwe kamer

Schermafbeelding 2013-05-18 om 12.45.32Slaap je slecht? Probeer dan eens een ander kleurtje in je kamer. Verf de muren bijvoorbeeld blauw, want mensen met een blauwe slaapkamer slapen gemiddeld bijna 8 uur per nacht en worden gelukkig en positief wakker, zo blijkt uit onderzoek. Eenvoudig hè? En het heeft meer positieve effecten op je. Want volgens de onderzoekers worden mensen niet alleen kalm en rustig van de kleur blauw, maar zou het ook de hartslag vertragen en zelfs de bloeddruk verlagen.Ook de kleuren groen en geel scoorden goed. Daar zou ik dan weer niet zo rustig van worden denk ik… Mensen met een slaapkamer in die kleur sliepen gemiddeld 7 uur en 40 minuten.
Mensen met een paarse kamer slapen gemiddeld net geen 6 uur. Grijs en bruin zijn te somber en deprimerend.
De onderzoekers bestudeerden tweeduizend huizen om de invloed van de kleur op de kwaliteit van slaap te bestuderen. Mensen in een kamer met kalme kleuren, zoals blauw, geel en groen bleken de beste nachtrust te krijgen. De kleur van de slaapkamer bleek ook van invloed op andere activiteiten. Zo bleken mensen met een grijze slaapkamer degenen te zijn die de meeste tijd doorbrengen met online winkelen in bed en bedreven stellen met een caramelkleurige slaapkamer drie keer per week de liefde.

Lees ook:Beken kleur, leer meer over de invloed van kleuren
Lees ook:De ideale temperatuur voor een goede nachtrust
Lees ook:Breng tijdens de winterdagen meer kleur in je leven
Lees ook:Traditionele rouwauto is aan het verdwijnen
Lees ook:Extra gevaar slapeloosheid: kort en slecht slapen vormt risico voor het hart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>