5 onmisbare babyproducten voor de trotse opa en oma

Schermafbeelding 2014-01-17 om 16.49.19Sander Wijdemans schrijft zo nu en dan een gastblog voor 50plus.blog.nl. Dit keer doet hij dat over handige producten voor opa’s en oma’s. Dus doe er je voordeel mee, als je kleinkinderen hebt!
Het moment dat je opa of oma wordt is bijna (of misschien wel helemaal) net zo mooi als het moment dat je papa of mama werd.  Je kan lekker op pad gaan met je kleinkind, maar ook logeerpartijtjes horen er natuurlijk bij. Om dit allemaal zo leuk, veilig en makkelijk mogelijk te maken zie je hieronder 5 babyproducten die ideaal zijn voor opa en oma.Wanneer je een dagje weggaat met je kleinkind is een veilige autostoel een must. Omdat je kleinkind niet zo veel in de autostoel zal reizen als bij papa en mama, is het aan te raden om een autostoel te kiezen die wat langer meegaat. Gelukkig bestaan er dan ook autostoeltjes die van de geboorte tot een leeftijd van 4 jaar meegaan, zodat het de investering zeker waard is. Een voorbeeld van een lang te gebruiken en veilige autostoel is  de 4Baby Dragon. Deze Europees gekeurde autostoel kan niet alleen 4 jaar gebruikt worden, hij is ook nog eens erg scherp geprijsd. De ideale autostoel voor in de auto van opa en oma!

Veiligheid in huis: het traphekje
Het is natuurlijk erg leuk als je kleinkind lekker bij je aan het spelen is. Hij/zij kruipt of loopt overal lekker rond, en dat moet natuurlijk veilig kunnen gebeuren. Eén van de belangrijkste veiligheidsproducten is dan ook het traphekje. Het is voor te stellen dat je liever geen gaten in de muur wil boren om het traphekje te bevestigen. Gelukkig is dit ook niet nodig wanneer je ervoor kiest om een klemhek aan te schaffen. De Premiergate van BabyDan is dan ideaal. Dit klemhekje kan je namelijk niet alleen voor de trap gebruiken, maar ook tussen deurstijlen. Zo kan je kleinkind overal in huis veilig spelen.

Comfortabel slapen: een betaalbaar bedje
Hoewel het erg gezellig is als je kleinkind bij je blijft logeren, is het voor veel opa’s en oma’s niet echt wenselijk om hier een duur ledikantje voor aan te schaffen. Je kleinkind blijft immers niet elke nacht bij je slapen en dan wordt het wel een erg dure investering. De ideale oplossing hiervoor zijn campingbedjes in combinatie met een comfortabel matrasje. Het voordeel van campingbedjes is dat ze goedkoper zijn dan ledikantjes, dat je ze makkelijk en compact in kan klappen om op te bergen, en dat ze vaak ook multifunctioneel zijn. Sommige campingbedjes zijn bijvoorbeeld ook te gebruiken als box en aankleedtafel.

Een goede nachtrust: babyprojectors
In een andere omgeving kan je kleinkind wel eens moeite hebben om in slaap te vallen. Wanneer dit het geval is kan je de logeerkamer met een babyprojector omtoveren tot een magische, rustgevende ruimte waarin je kleinkind snel in dromenland zal belanden. Een mooi voorbeeld hiervan is de Pabobo muzikale sterrenprojector. Deze babyprojector heeft de vorm van een ster en projecteert een prachtige sterrenhemel op de muur en het plafond van de slaapkamer. Tegelijkertijd speelt het een rustgevend melodietje af waardoor je kleinkind zonder moeite in dromenland zal belanden.

Eten: het warmwaterbord
Nergens is het eten zo lekker als bij opa en oma! Wanneer je kleinkind wat ouder wordt en van een bord gaat eten loop je nog wel eens het risico dat de heerlijke maaltijd halverwege niet meer warm is. Een warmwaterbord kan dan de oplossing bieden. Onder dit bordje zit namelijk een reservoir waar je warm water in kan doen. Op deze manier blijft het bordje, en dus ook de maaltijd, lekker lang warm. Uiteraard heeft het bordje een anti-slip onderkant zodat het bordje geen gevaar oplevert en je je kleinkind met een gerust hart kan laten genieten van een heerlijke warme maaltijd.

Lees ook:Welk autostoeltje is veilig voor je kleinkind
Lees ook:Bestel het senioren-menu
Lees ook:Fingerfood is dé oplossing om dementerende ouderen te laten eten
Lees ook:Fruit eten….. is dat ‘s avonds wel zo gezond?
Lees ook:Vis: het ideale ingrediënt voor een feestmenu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>