De trenchcoat is terug van weggeweest!

Ken je ‘m nog, de trenchcoat? Misschien heb je zelfs nooit afstand kunnen doen van deze fijne regenjas. Nou, dan zit je goed! Haal maar snel uit de mottenballen dan, want hij wordt het modebeeld van komend najaar en winter. Alhoewel…… het model is ietsje strakker en korter dan voorheen. Hopelijk is je vrouw handig op de naaimachine…….

 

 

De trenchcoat is eigenlijk begonnen als regenjas voor het leger, en dan met name voor officieren, in de Eerste Wereldoorlog. De trenchcoat werd een alternatief voor de wollen jassen van de Britse en Franse soldaten. De jas werd vooral gedragen door officieren, lagere rangen mochten de trenchcoat niet eens dragen. Dit geeft aan hoeveel status deze jas met zich mee bracht. De naam werd bedacht door officieren in de loopgraven. De jas had vele zakken en opbergmogelijkheden, waardoor men spullen mee kon nemen. Na deze eerste wereldoorlog namen de officieren de jassen vaak mee naar huis en droegen deze. Zo kwam de trenchcoat terecht in het straatbeeld.

Niet alleen Burberry, de meest bekende leverancier van trenchcoats, heeft de jas dit najaar in de collectie. Ook merken als Jil Sander en DKNY lieten voor het najaar 2013 trenchcoats zien. De klassieker is niet alleen in het klassieke beige, maar ook in zwart en bordeauxrood (de kleur voor dit najaar) verkrijgbaar.

Lees ook:Voetbal-Experts herkenbaar aan de ‘bondscoat’
Lees ook:Een op de vijf Nederlandse vakantiegangers vergeet spullen in de taxi
Lees ook:Veteraan Eerste Wereldoorlog vierde 113e verjaardag!
Lees ook:Meer leven met minder
Lees ook:Zo raak nooit meer iets kwijt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>