Pianoconcert no. 5 van Beethoven op 1 in Top 1000

Niet vergeten, een prachtige manier om het oude jaar af te sluiten: van tweede kerstdag tot en met 1 januari zendt Classic FM de Klassieke Top 1000 Aller Tijden uit! Voor het derde opeenvolgende jaar is het 5e pianoconcert van Beethoven verkozen tot de nummer 1 van deze 1000. Op de tweede plaats staat het Klarinetconcert van Mozart, gevolgd door de Matthaeus-Passion van Bach. De lijst is samengesteld aan de hand van de stemmen van de luisteraars van deze klassieke zender.

Op kerstavond verzorgt Classic FM van 19.00 tot en met 21.30 uur een integrale uitzending van het Weihnachts-Oratorium van Johann Sebastian Bach. Het betreft een opname van the Amsterdam Baroque Orchestra and Choir onder leiding van Ton Koopman. Op eerste kerstdag zendt Classic FM de hele dag uitsluitend licht klassiek kerstrepertoire uit.  En op tweede kerstdag is de Klassieke Top 1000 Aller Tijden vanaf 7.00 uur te beluisteren op het radiostation. Deze uitzending vult de laatste week van het jaar en eindigt op Nieuwjaarsdag.

Lees ook:High Tea met Bach en Zonen in Slot Zuylen
Lees ook:The Classical Proms 2012 met korting
Lees ook:CD-luisterboek over de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach
Lees ook:Bach in Bach uit
Lees ook:Avé Maria kerstconcerten met 30% korting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>