Laatste lid The Andrews Sisters (94) overleden

In de Verenigde Staten is zangeres Patty Andrews op 94-jarige leeftijd overleden. Ze was het laatste nog levende lid van het zangtrio The Andrews Sisters. Dat meldt Fox News. Patricia Marie Andrews overleed woensdag in haar woonplaats Los Angeles, aldus een woordvoerder van de familie. Ze was de jongste van de drie zussen die tussen 1938 en 1951 grote hits scoorden. Met name in de VS was The Andrews Sisters een fenomeen.

In 1938 scoorde The Andrews Sisters voor het eerst een hit in de VS. Het Jiddische musicalnummer Bei Mir Bist Du Schön werd de eerste nummer 1-hit voor de drie gezusters. Tijdens de Tweede Wereldoorlog scoorde de groep vijf nummer 1-hits in de VS, waarvan twee met de zanger Bing Crosby. Het succes van The Andrews Sisters hield ook na de oorlog aan, maar in 1951 scoorde het trio zijn laatste hit met Sparrow In The Tree Top. I Wanna Be Loved, Rum And Coca-Cola, Pistol Packin’ Mama en Boogie Woogie Bugle Boy behoren tot de bekendste liedjes van The Andrews Sisters.

Lees ook:Demis Roussos aan kanker overleden
Lees ook:R.I.P. Udo Jürgens
Lees ook:Ben Cramer opnieuw opa
Lees ook:Robert Long 2006-2011
Lees ook:Lili Marleen in het Bevrijdingsmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>