Twee Kabouter kleurboeken ter ere van het 40-jarig jubileum van De Kabouter van Rien Poortvliet!

De Kabouter, wie kent hem niet? 40 jaar geleden bedacht Rien Poortvliet dit wereldberoemde kleine karakter, en dat wordt dit jaar groots gevierd. Er zijn diverse feestelijke jubileum acties en -producten gepland die bij velen herinneringen zullen oproepen aan de tijd van toen. Feestelijke activiteiten zoals een familievoorstelling van Theater Terra en bij ´t Veluws Zandsculpturenfestijn is er een prachtige tentoonstelling met zandsculpturen en een kabouterbos. Kijk voor een compleet overzicht van alle activiteiten op www.dekabouter40jaar.nl

Ter gelegenheid van dit jubileumjaar, zijn de mooiste prenten van illustrator Rien Poortvliet gebundeld in 2 nieuwe kleurboeken.

Een posterboek met 8 kleurplaten op A3-formaat van een goede kwaliteit papier en een ansichtkaartenboek met 12 wenskaarten om in te kleuren en te versturen. Voor elke gelegenheid en voor ieder seizoen vind je in deze kleurboeken sprookjesachtige illustraties van de Kabouter en zijn vrienden.

Daarnaast verschijnen er later in mei ook twee heruitgaven van eerdere bestsellers van Rien Poortvliet. Kabouter kinderversjes is een oergezellig voorleesboek met de bekendste kinderversjes en –liedjes.
De wereld van De Kabouter is een voorleesboek met kabouterrecepten en 12 voorleesverhalen van Wil Huygen, voor elke maand van het jaar één. Elk verhaal bevat de mooiste prenten van Rien Poortvliet én een kabouterrecept met tips tegen allerlei vervelende mensenkwaaltjes.

Rien Poortvliet (1932-1995) kreeg internationale bekendheid door zijn illustraties van de Kabouter. Hij noemde zichzelf een tekenend verteller. De kabouterboeken werden verfilmd in de jaren tachtig onder de naam David de Kabouter, en zijn nog steeds zeer populair in binnen- en buitenland.

Wil Huygen (1922-2009) was de auteur van de kabouterboeken waarvan de eerste verscheen in 1976. Er volgden daarna vele kabouterboeken die in meer dan 20 talen zijn vertaald.

Kabouter kinderversjes
Bundeling van de bekendste (en leukste!) kinderversjes en –liedjes voor het slapengaan.
Rien Poortvliet en Wil Huygen | ISBN 9789043919135 | € 14,99

De wereld van de kabouter
12 voor leesverhalen, voor elke maand van het jaar één. Elk verhaal is voorzien met prachtige kabouterprenten van Rien Poortvliet én bij passend kabouterrecept.
Rien Poortvliet en Wil Huygen | ISBN 9789043919142 | € 9,99

De Kabouter – Het kleurboek
8 Sprookjesachtige posters op A3-formaat die zowel jong als oud aanspreken.
Rien Poortvliet | ISBN 9789043919098 | € 9,99

De kabouter – kleurboek om te versturen
12 wenskaarten om in te kleuren en te versturen.
Rien Poortvliet | ISBN 9789043919104 | € 7,99

Lees ook:Creatief kleuren met Bijbelteksten
Lees ook:Kleurboeken voor volwassenen: waarom ook niet?
Lees ook:Kleurboeken voor volwassenen
Lees ook:Flevolanders meest attent, Fries verstuurt minste wenskaarten
Lees ook:Kleur je eigen Rembrandt en zijn leerlingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>