Hond kopen? Overweeg dan, om problemen te voorkomen, een bastaard!

Schermafbeelding 2014-05-27 om 08.23.11Overweeg je een hondje als gezelschapdiertje aan te schaffen? Neem dan een ‘vuilnisbakkenras’. Want bastaardhonden verkeren vaak in betere gezondheid dan dure rashonden met een stamboom, zo valt te lezen op De Telegraaf. En los van het feit dat je natuurlijk liever geen torenhoge rekeningen betaalt aan de dierenarts, wil je ongetwijfeld ook zo lang mogelijk van een gezond beestje kunnen genieten! Hiernaast onze bastaard: kerngezond, hyperactief en bijna 12!
Het onderzoek van de Universiteit Utrecht bewijst dat labradors vaker last hebben van aandoeningen aan ellebogen en heupen dan kruisingen. Ook is de leeftijd waarop gewrichtsproblemen optreden bij de chihuahua en Franse buldog lager dan bij vuilnisbakkenrassen. Al jaren steggelen het Rijk en hondenfokkers over bepaalde hondensoorten. Aan het uiterlijk van de dieren is door sommige fokkers zo veel gesleuteld, dat ze grote kans lopen op ernstige lichamelijke mankementen. Zo is de neus van veel Franse buldogs zo kort, dat ze niet goed kunnen ademen. De branche lanceerde onlangs als tegenoffensief een fokkerskeurmerk. Alleen fokkers die het beste met de dieren voorhebben zouden zo’n keurmerk kunnen krijgen. Er gaan echter hardnekkige geruchten dat hier flink mee wordt gesjoemeld. Critici menen echter dat het een wassen neus is, omdat ermee kan worden gesjoemeld.

Er komt een vervolgonderzoek waarbij de Hollandse herder, Berner sennenhond, Cavalier King Charles Spaniël en kattenras Maine coon onder de loep liggen.

Lees ook:Stevig doordrinken helpt tegen veroudering
Lees ook:Leeuw gaat door het lint (filmpje)
Lees ook:Speciaal midweekabonnenemt in Dierenpark Amersfoort
Lees ook:Oma’s Oppastas; het nieuwe digitale platform voor opa’s en oma’s
Lees ook:Eet meer knoflook! En zo is het nog gezonder…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>