Eet meer knoflook! En zo is het nog gezonder…

In veel gerechten komt knoflook voor en iedereen heeft weleens iets met knoflook gegeten. Behalve een goede smaakmaker is knoflook ook nog goed voor de gezondheid. Vroeger wist men al dat knoflook gezond is en medicinale krachten heeft:

  • Het werd op wonden gesmeerd
  • Franse gevangenen die de pest-doden moesten opruimen hebben geen pest gekregen: vermoedelijk door de grote hoeveelheid knoflook in het eten van de Franse gevangenissen
  • Bij lepra bracht het gevoel terug in de huid
  • Het werd gebruikt als hoestdrank

En zo zijn er nog veel andere zaken waardoor men al eeuwen lang geloofd dat knoflook heilzaam is.

In ieder geval is knoflook goed voor het hart en de bloedvaten. Het zuivert het bloed en gezuiverd bloed is weer goed voor het hart. Knoflook lost bloedstolsels op en voorkomt vaatverwijdering. Hartaanvallen zouden minder kans krijgen. Ook op cholestrol en de bloeddruk heeft het een goede invloed. Het eten van één teen per dag is al voldoende om de goede uitwerking van knoflook op hart en bloedvaten te merken.

Onderzoek doet vermoeden dat we door het verhitten van knoflook een rem zetten op de gezonde voordelen, maar met dit trucje zou je het evenwicht weer kunnen herstellen.

Hoewel het nog niet zwart op wit bewezen is, stellen experts dat je de goede werking van knoflook kan redden door de fijngehakte of geperste stukjes een tiental minuten te laten ademen voordat je ze verwerkt in het eten. 

De gezonde zwavelverbindingen die in je lichaam zorgen voor de cholesterol- en bloeddrukverlagende werking worden met dit simpele trucje krachtiger.

Helaas is het te vroeg om het als wetenschappelijk advies te verspreiden, maar zeg nu zelf: het uitproberen kan geen kwaad, toch?

Lees ook:Chocoladeletters zijn gezond!
Lees ook:Makreel is een weldaad voor lichaam en geest
Lees ook:Slecht nieuws over tilapiafilet
Lees ook:Yoghurt tegen hoge bloeddruk
Lees ook:Knoflook… het gezonde snoepje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>