Makreel is een weldaad voor lichaam en geest

Makreel mag niet missen in het wekelijkse dieet van mensen die graag gezond eten.  Eet je wekelijks een stuk makreel dan zul je geen gebrek hebben aan vitamine A, D, K, B12 en C. In 100 gram makreel zitten ongeveer 250 calorieën. Makreel zit boordevol omega-3-vetzuren, dat goed is voor een gezond hartritme. Deze vette vis bevat bovendien veel proteïne en mineralen als calcium, fosfor en magnesium.

 

 

 

Doordat makreel zich voedt met voornamelijk plankton, garnalen en kleine pelagische vissen is het vetgehalte van deze vis relatief hoog. Het gaat grotendeels om meervoudig onverzadigde vetzuren, die een gunstige werking hebben op hart en bloedvaten. Dit hoge vetgehalte maakt de makreel de meest rijke Omega 3 vissoort van allemaal.

 

Het eten van een gezond stuk makreel kan er voor zorgen dat de hormoonspiegel in je lichaam gereguleerd wordt. Hierdoor wordt de elasticiteit van bloed- en haarvaten verbeterd. Cholesterolwaarden kunnen verlagen. Ook krijg je je bloeddruk meer onder controle en reguleer je je stoelgang door makreel te eten.

Makreel is sappig, zacht, gezond, vol van smaak en niet alleen lekker op een broodje, met makreel zijn de culinaire mogelijkheden ongekend.

Op Telegraaf.nl zag ik recepten met makreel


Lees ook:Broodje makreel met wortel en dille (recept)
Lees ook:Een positieve houding verhoogt je immuniteit
Lees ook:Makreelsalade met appel en selderij (recept)
Lees ook:Koolsoorten kort koken is gezonder
Lees ook:Maaltijdsalade met makreel (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>