Chocoladeletters zijn gezond!

“Pure chocola met een hoog cacaopercentage is goed voor hart en bloedvaten”….. knoop deze zin goed in je oren en schroom niet een brok extra te nemen als je er zin in hebt. Een chocoladelettertje oppeuzelen in sinterklaastijd is dus helemaal niet zo’n grote zonde als je dacht. Pure chocolade verlaagt bij regelmatig gebruik het slechte ldl-cholesterol in het bloed. Chocola vermindert de neiging tot vorming van stolsels in het bloed. Dagelijks twee blokjes pure chocolade eten dringt hoge bloeddruk iets terug, doordat het de bloedvaten ontspant.

Chocola levert belangrijke mineralen en essentiële aminozuren. Het kan bij diabetespatiënten de werking van insuline verbeteren. Chocola bevat meer anti-oxydanten dan bosbessen of groene thee. Het beschermt lichaamscellen en werkt ontstekingsremmend.

Er zijn aanwijzingen dat chocola de bloedstroom in de hersenen verbetert en de kans op dementie kan verkleinen. Chocola werkt volgens sommige onderzoeken goed tegen hoestklachten en helpt diarree voorkomen. Vermoed wordt dat chocola ook een anticarcinogene werking heeft (het beschermt tegen kanker), maar bewijs is daarvoor nog niet geleverd.

Edoch, voordat je je ongegeneerd op een bak chocoladeletters gaat storten: hou wel rekening met de totale dagelijkse calorie-inname. Pure chocola levert per 100 gram ruim 500 calorieën!!

Lees ook:Pure chocolade is niet alleen lekker, het is ook gezond!
Lees ook:Is chocola gezonder dan fruit?
Lees ook:Chocola tegen beroerte? Lekker!
Lees ook:Gezond festival in Zutphen: het chocolade-festival
Lees ook:Zeven lekkernijen die mogen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Chocoladeletters zijn gezond!

  1. jessy

    Dat help tegen kanker….hhhmm dat zou dan ECHT moeten bewezen worden !!!!!

    maar het gaat altijd over chocolade waar meer dan 70% cacao in zit . En dan nog moet je chocolade met mate eten hoor.Maar elke dag een klein stukje van 70% is wel goed net zoals elek dag 1 glas wijn ook goed kan zijn.

      /   Reply  / 
  2. Luke

    af een toe een pure trek,leef je uit,maar doe niet te gek !!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>