Pure chocolade is niet alleen lekker, het is ook gezond!

Een dagelijkse inname van 20 gram pure chocolade, gelijk aan een halve reep, kunnen het hart goede diensten bewijzen. Vooral de bloedsomloop en de bloeddruk varen wel bij!

Klinkt dat lekker of niet?? Daar word je toch helemaal blij van? Chocolade als een soort medicijn…. hmmmmm

Gezondheidsklachten door overgewicht kunnen worden bestreden met pure chocolade. Dat beweren onderzoekers nadat ze vaststelden dat zwarte chocolade heilzaam is voor de gezondheid. De pure vorm is rijk aan polyphenolen, die de lichaamscellen beschermen tegen schade en ziekte.

Wetenschappers geloven dat ook de glucose- en cholesterolwaarden kunnen verminderen. Onderzoekers aan de universiteit van Schotland bestuderen momenteel de effecten van de pure lekkernij bij zware cholesterollijders en diabetici.

Chocolade kan dus gezond zijn. Maar let goed op dat je de juiste chocolade eet. Pure chocola is daarbij het toverwoord, hoe puurder (hoger cacao gehalte) hoe beter. Daarbij zit in pure chocola minder suikers en vetten.

Lees ook:Is chocola gezonder dan fruit?
Lees ook:Chocoladeletters zijn gezond!
Lees ook:Chocola tegen beroerte? Lekker!
Lees ook:Gezond festival in Zutphen: het chocolade-festival
Lees ook:Chocola tegen hoesten?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pure chocolade is niet alleen lekker, het is ook gezond!

  1. Pingback: Chocolade als pepmiddel | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>