Baas boven baas: de oudste mens

Nou ja, oudste mens maar wel dood inmiddels. In de Oekraïne is Gregori Nestor ('what's in a name') overleden.. Met zijn 116 (!) jaar gold hij in zijn geboorteland als de oudste mens ter wereld. De voormalige schaapsherder stierf in Lwiw bij een familielid.

Volgens Oekraïense media erkent het Guinness Book of Records Grigori Nestor niet als oudste mens 'wegens een gebrek aan bewijzen'. Zelf beweren ze dat er kerkelijke documenten, geboorteakte en een identiteitskaart vermelden dat Nestor op 15 maart 1891 is geboren.
Tot voor zijn dood verkeerde de man in goede gezondheid. Hij klaagde enkel over zijn ogen die het lieten afweten. Het geheim voor zijn hoge leeftijd was volgens de man het feit dat hij nooit gehuwd is en dus "nooit de stress van het familieleven" kende. Niettemin was hij naar eigen zeggen een rokkenjager. Hij zong graag, ook Duitse liedjes. Nooit was hij ziek.

De officieel oudste man ter wereld is de Japanner Tomoji Tanabe (112); de oudste vrouw is de Amerikaanse Edna Parker (114).

Lees ook:Oudste mens ter wereld, Zuster Eugenie, gestorven
Lees ook:Tragisch einde voor 130-jarige!
Lees ook:Oudste vrouw ter wereld sterft net voor haar 115e verjaardag
Lees ook:Oudste mens van Europa overleden
Lees ook:Wim Hendriks is de oudste man van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>