Tragisch einde voor 130-jarige!

Tjonges, dit is wel heel erg triest. Ben je al 130 jaar, val je in de badkamer van je nieuwe (!!) flatje, breek je een heup en ga je dood. Arme Sakhan Dosova.  Detail: Dosova kreeg haar nieuwe woning omdat ambtenaren in Kazachstan het toch een beetje genant vonden dat hun paradepaardje in zulke armtierige omstandigheden moest overleven!Haar leeftijd kwam aan het licht na een volkstelling in Karaganda. Demografen kwamen tot de vaststelling dat Dosova er ook al bij was tijdens Stalins eerste volkstelling in 1926. Sterker nog, toen was ze al 47. Zowel op haar Sovjets paspoort als op haar Kazachse identiteitskaart staat immers 27 maart 1879 als geboortedatum.

“Ik heb geen speciaal geheim”, vertelde Dosova tijdens een interview in maart. “Ik heb nooit pillen geslikt. Als ik ziek was, gebruikte ik de trucjes van mijn grootmoeder om te genezen. Snoep heb ik nooit gegeten omdat dat mijn ding niet is.” Volgens kleindochter Gaukhar Kanieva hield vooral haar goede humeur haar zolang op de been.

Experts stellen zich echter vragen en vermoeden dat Dosova in de Sovjet-tijd over haar leeftijd gelogen heeft om speciale voordelen te bekomen. Als ze toch 130 jaar geworden zou zijn, betekent dat dat ze even oud is als de gloeilamp, in hetzelfde jaar geboren is als Stalin en Einstein en al zestig jaar was toen de Tweede Wereldoorlog begon. In het ‘Guinness Book of Records’ zal haar naam echter nooit prijken, want daarvoor kwam haar aanvraag te laat. De oudste nog levende persoon op dit moment is de 114-jarige Amerikaanse Edna Parker.

Lees ook:Oudste vrouw ter wereld 157 jaar
Lees ook:Tweelingzussen zien elkaar voor het eerst na 78 (!!!) jaar
Lees ook:Terminaal zieke vader begeleidt dochter naar altaar
Lees ook:Moeder na 50 jaar gevonden, levend!
Lees ook:Na 27 jaar weer boven water

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tragisch einde voor 130-jarige!

  1. annie

    Wat een zielig verhaal!
    Dat deze vrouw zo aan haar eind moest komen.
    Ik vindt het tevens erg raar, dat ze haar aanvraag niet alsnog
    verwerken in Guinness Book of Records’aangezien ze toch de oudste ooit is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>