Aantal Nederlanders in België verdubbeld

Het aantal Nederlanders dat zich in België vestigt, is de afgelopen vijftien jaar verdubbeld. In 2006 woonden er ruim 111.000 Nederlanders in België, veelal in de grensstreek. De belangrijkste motieven om in België te gaan wonen zijn de goedkope woningen, de belastingvoordelen en relatievorming. Bovendien zoeken de Nederlanders rust en ruimte in vooral de Ardennen en het Duitstalige deel van België. Brussel is eveneens een favoriete vestigingsplek, alsmede de kuststreek en Antwerpen.
Het aantal Belgen dat in Nederland woont, is met 36.000 in 2006 aanzienlijk minder en is al jaren stabiel. De naar het noorden verhuizende Belgen zijn jonger (gemiddeld 43,5 jaar) dan de Nederlanders (gemiddeld 45,7 jaar) die naar het zuiden trekken. Behalve werk of een studie is een Nederlandse partner voor Belgen een belangrijk motief om naar Nederland te komen. Een vijfde van de Nederlanders in België is 65 jaar of ouder. Dat aandeel is iets groter dan het gemiddelde van 17 procent voor de totale Belgische bevolking. Het aandeel 65-plussers onder de Belgen in Nederland is met 16 procent iets lager en gelijk aan het totale Nederlands gemiddelde.

Ik weet trouwens ook nog wel een redenen om te verhuizen naar België. Belgen zijn over het algemeen beleefder, toleranter en vriendelijker bijvoorbeeld. De prijzen zijn er sinds de invoering een stuk minder hard gestegen dan hier bij ons – niet in de laatste plaats door dat men in België heel lang door gegaan is met dubbelprijzen, wat het prijsniveau gevoelsmatig veel inzichtelijker maakt.

Lees ook:Emigreren naar België is hot!
Lees ook:Vijftigplusser ontdekt massaal de smartphone
Lees ook:Boodschappen over de grens doen, loont!
Lees ook:70% 50-plussers inmiddels online
Lees ook:Mosselen dit jaar van uitzonderlijke kwaliteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>