Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (4)

Seriemoordenaar Michel Fourniret, die nog steeds terechtstaat voor het assisenhof van de Franse Ardennen voor zeven doodslagen met (poging tot) verkrachting, heeft vandaag spontaan het woord genomen om zijn echtgenote te verdedigen. Fourniret zweeg tot nu toe sinds de opening van het proces op 27 maart en weigerde vragen te beantwoorden omdat de zittingen niet achter gesloten deuren plaatsvinden. "Ik denk dat Monique Olivier niet liegt wanneer ze zich bij dat standpunt houdt", verklaarde Fourniret, die verwees naar de verklaringen van zijn vrouw aan het hof.

(foto: Monique Olivier) 

Sinds het begin van het onderzoek maandag van de ontvoering van, de verkrachting van en de doodslag op Fabienne Leroy, een 20-jarige studente, blijft Olivier volhouden dat ze het slachtoffer geen injectie gaf. "Ze was fysiek aanwezig, maar geestelijk afwezig. Haar geest bevond zich tienduizend kilometer daarvandaan. Ze gaf geen inspuiting", vervolgde de hoofdbeschuldigde, die het woord gevraagd had om te antwoorden op een vraag die aan Olivier gesteld werd over haar betrokkenheid. De 59-jarige Olivier moet zich ook verantwoorden voor één van de doodslagen en voor medeplichtigheid aan verschillende andere zaken. Zij loopt kans om veroordeeld te worden  tot levenslang.

Eerder op de dag vond een levendige woordenwisseling plaats tussen Michel Fourniret en een van de advocaten naar aanleiding van de doodslag op Fabienne Leroy. Fourniret, antwoordde meester Didier Seban, een advocaat van de burgerlijke partijen die hem probeerde te ondervragen, heftig.
"Ik ben boos, omdat ik u onzin over Estelle Mouzin heb horen uitkramen", riep de beschuldigde, die het over een slachtoffer buiten het dossier had, vanuit zijn glazen kooi. De raadsman had net Monique Olivier, Fournirets vrouw en vermoedelijke medeplichtige, ondervraagd over het feit dat ze niets ondernomen had toen Leroy gedood werd, vooraleer hij zich naar Fourniret keerde. De 20-jarige studente werd op 3 augustus 1988 doodgeschoten in het departement Marne. De advocaat vroeg de beschuldigde, die op dat ogenblik nota's aan het nemen was: "En u, Michel Fourniret? ".
Daarna zweeg 'het beest van Marne' weer… (wordt vervolgd)

Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((18)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((19)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (5)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (8)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (7)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>