Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((19)

Maandag, was de verdediging van Monique Olivier aan zet. De lijn van de verdediging liep langs de onschuld die Olivier gekenmerkt zou hebben in haar leven vóór dat ze met Fourniret in aanraking kwam. Cruciaal in het betoog was dat Monique Olivier, voor ze Michel Fourniret leerde kennen, nog nooit in aanraking gekomen met het gerecht. Bovendien zou haat noch geweld of wraak gekend hebben laat staan een verlangen naar geweld of doden. 'Is ze in aanraking geweest met het gerecht voor de ontmoeting met Fourniret?', voegde hij eraan toe. De advocaat herinnerde er ook meteen aan dat het verleden van Michel Fourniret er heel anders uitziet dan dat van zijn vrouw.

Michel Fourniret zat in de gevangenis toen hij Olivier leerde kennen. Hij was daar terechtgekomen na een veroordeling. Olivier reageerde op een kleine contactadvertentie. Volgens de akte van beschuldiging sloten de twee, na zijn vrijlating in 1987, een moorddadig pact. Olivier moest Fourniret helpen bij zijn jacht op maagden. In ruil daarvoor zou Fourniret de ex van Olivier ombrengen.
De dag dat Olivier antwoordde op de advertentie, had ze geen enkele criminele intentie, geen enkel idee welke jager er voor haar zat, zei Oliviers advocaat.
De verdediging van Fourniret kwam gister, dinsdag, aan bod. Daarna trekken het hof en de jury zich terug voor de beraadslaging over het eindvonnis.
De uitspraak van de juryleden en de rechters wordt woensdag in de loop van de namiddag verwacht.

Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((18)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (4)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (7)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (8)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>