Bosbranden Australië live te volgen via Google maps

Het zou zomaar kunnen dat je familie of bekenden hebt die in Australië wonen en waar je je ernstige zorgen om maakt. Google Australia en de overheid van de deelstaat Victoria, waar de meeste branden woeden, hebben het moderne kaartmateriaal gebruikt om met rode en groene stippen aan te geven waar de branden nog hevig zijn en waar ze inmiddels onder controle zijn.

De bosbranden zijn de ergste ooit in Australië, dat jaarlijks met bosbranden te kampen heeft. Dit jaar was het gebied uitzonderlijk brandgevaarlijk, door een al jaren aanhoudende droogte en door een hittegolf van de afgelopen week, met temperaturen ver boven de veertig graden. De temperaturen zijn iets gedaald, maar er woeden nog 25 grote branden. Twee stedelijke gebieden, Beechworth en Taggarty, worden bedreigd. En dan te bedenken dat de politie vermoedt dat een aantal van de 400 branden is aangestoken!

Op een digitale kaart van de deelstaat Victoria in Zuidoost-Australië staan de branden gemarkeerd. Het team van Google Australië maakte zondag bekend, dat het hoopt dat de kaart reddingsdiensten en mensen in de regio van dienst kan zijn.

Lees ook: ‘Bosbranden worden alleen nog maar erger in Australië’

Lees ook:Een stevige onderbroek voor veel geld
Lees ook:Zo zag je straat er 200 jaar terug uit
Lees ook:Google komt met speciale website over Eurovisiesongfestival
Lees ook:In Google Maps het populaire spelletje Pac-Man spelen
Lees ook:Fietsroutes in Google Maps is gelanceerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>