OV-geharrewar: toch weer meerderheid voor behoud strippenkaart…

Zucht… De strippenkaart, de ov-chipkaart… Het blijft een gedoe! Nu is er weer een meerderheid in de Tweede Kamer van PVV, SP, GroenLinks en PvdA, die wil dat minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) de veelbesproken kinderziektes in het systeem van de ov-chipkaart oplost, voordat ze verder gaat met het gefaseerd afschaffen van de strippenkaart.
De strippenkaart is al op diverse plaatsen niet meer geldig, zoals in de regio Amsterdam en de provincie Zuid-Holland. Kamerleden willen dat het einde van het papieren reisbewijs in andere regio’s wordt uitgesteld, omdat aan diverse criteria nog niet is voldaan. De klachtenregen komt op een pikant moment, omdat per 30 juni de strippenkaart afgeschaft zou moeten worden in Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Friesland. Zeeland en Limburg volgen op 7 juli.

Wie hier regelmatig op de blog komt, weet het misschien al: ik ben ten eerste niet echt een frequent gebruiker van het openbaar vervoer, maar al helemaal geen groot liefhebber van de ov-chipkaart…

Lees ook:Nieuwjaarsduik? Denk het niet…
Lees ook:Weggebruikers opgepast: KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Waarom lopen op blote voeten goed voor je is
Lees ook:OV-chipkaart vervangt strippenkaart in Amsterdam
Lees ook:Noorderlicht vannacht…… een show van moeder natuur

1 Reacties // Reageer

One thought on “OV-geharrewar: toch weer meerderheid voor behoud strippenkaart…

  1. dave

    allemaal waar, maar als je wel met een ov chipkaart reist zorg dan in ieder geval dat je deze in een apart mapje doet, want voor je het weet is hij kapot. Deze mapjes zijn te verkrijgen op http://www.chipbuddy.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>