BREAKING NEWS: Prins Friso in levensgevaar na ski-ongeluk met lawine

Zo… dat is schrikken geblazen: Prins Johan Friso is vrijdag tijdens het skiën bedolven onder een lawine. Hij verkeert in levensgevaar, laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RvD) weten. De toestand van de 43-jarige prins is kritiek. Hij is na het ongeval gereanimeerd en naar een ziekenhuis in Innsbruck gebracht. Volgens de Oostenrijkse krant Krone werd Friso zeker 40 meter meegesleurd door de lawine.
Burgemeester van Lech Ludwig Muxel laat aan NU.nl weten dat de bewuste lawine rond 12.15 uur is ontstaan bij Litzen-Zugertobel. De prins werd snel gevonden en is binnen 20 minuten per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Minister president Rutte geeft om 16.15 uur een extra persconferentie, meldt de Volkskrant.

Het ongeluk vond plaats in zogenaamd vrij skigebied, buiten de piste. In Lech was vrijdag een waarschuwing voor lawines van kracht, op het niveau 4 (‘groot’) op een schaal van 5. Er is een ”dringend” advies gegeven de skipistes niet te verlaten, omdat anders lawines kunnen worden veroorzaakt. De waarschuwing was afgegeven door de deelstaat Tirol, die repte over een ”hachelijke” situatie, aldus de Oostenrijkse krant Kurier op haar website. Friso was naar verluidt met drie of vier mensen aan het skieën. Er zouden niet meer vermisten zijn.


Via deze link kun je constant op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de toestand van Prins Friso

 

Lees ook:Persconferentie: ‘Ernstig hersenletsel voor Prins Johan Friso’
Lees ook:Prins Friso is overleden!
Lees ook:Prins Friso weer bij zijn gezin in Paleis Huis ten Bosch
Lees ook:Prinses Beatrix nieuwe beschermvrouwe van De Hollandsche Molen
Lees ook:Och, die arme Beatrix…wat een verdriet…

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “BREAKING NEWS: Prins Friso in levensgevaar na ski-ongeluk met lawine

  1. Pingback: Wie is Prins Johan Friso eigenlijk? | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>