Persconferentie: ‘Ernstig hersenletsel voor Prins Johan Friso’

Het is na mijn berichtje van daarnet misschien een beetje wrang en een beetje vervelend, twee negatieve winterberichten’ na elkaar, maar zojuist is bekend gemaakt dat Prins Johan Friso tijdens zijn ski-ongeluk vorige week vrijdag een zeer ernstige hersenbeschadiging heeft opgelopen. Het is onzeker of hij ooit nog bij bewustzijn komt.  Als de prins wakker wordt, kan het maanden of zelfs jaren duren voordat hij herstelt. Dat zegt het hoofd van het artsenteam dat de prins behandelt in het academisch ziekenhuis van Innsbruck vrijdag tijdens een korte persconferentie.

Friso’s hart stond 50 minuten lang stil, waardoor zijn hersenen zuurstoftekort hebben opgelopen, aldus Wolfgang Koller. Artsen hoopten aanvankelijk dat de schade aan de hersenen beperkt zou kunnen blijven door Friso’s lage lichaamstemperatuur onder het pak sneeuw en later in het ziekenhuis. Dat bleek niet het geval.

De medici konden donderdag voor het eerst veilig een MRI-scan uitvoeren. Daaruit bleek de ernstige hersenbeschadiging. De arts zei dat de koninklijke familie nu op zoek kan naar een andere instelling, waar prins Friso verder kan worden verpleegd. De tweede zoon van koningin Beatrix raakte een week geleden levensgevaarlijk gewond toen hij tijdens het skiën in het Oostenrijkse Lech bedolven raakte onder een lawine.

Op de pagina NU.nl is een speciale nieuwspagina, die steeds wordt ververst als er meer nieuws is rond de toestand van de prins en de dingen die nu te gebeuren staan.

Lees ook:Prins Friso is overleden!
Lees ook:BREAKING NEWS: Prins Friso in levensgevaar na ski-ongeluk met lawine
Lees ook:Prinses Beatrix nieuwe beschermvrouwe van De Hollandsche Molen
Lees ook:Prins Friso weer bij zijn gezin in Paleis Huis ten Bosch
Lees ook:Kleine tekenen van bewustzijn prins Friso

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>