We zijn afgelopen jaar minder vis gaan eten

Ook zo gek op een visje? Nou, dan heb je afgelopen jaar niet genoeg aan de kramen gestaan! Want de consumptie van vis is vorig jaar licht gedaald. De Nederlanders aten in 2011 gemiddeld 3,54 kilo vis, terwijl dat in 2010 nog 3,61 kilo was. Dit jaar weer eens wat vaker een harinkje happen (of een ander visje!); dat is goed voor je!Ondanks de gedaalde consumptie stegen de bestedingen aan vis met 3 procent als gevolg van hogere prijzen, zo blijkt uit cijfers die het Nederlands Visbureau vandaag presenteert.
In totaal aten de Nederlanders vorig jaar 77 miljoen kilo vis, waarvan 58 miljoen kilo thuis en 19 miljoen kilo buitenshuis. Pangasius kwam thuis het meest op het bord terecht, terwijl kibbeling de populairste snack buitenshuis was.Volgens marktonderzoeksbureau GfK koos de consument voor goedkopere vis, zoals bijvoorbeeld diepvriesvis in plaats van verse vis. In 2011 werd 530 miljoen euro uitgegeven aan vis, schaal- en schelpdieren voor thuisconsumptie.

Lees ook:Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus (recept)
Lees ook:Verkoop vis loopt terug
Lees ook:We bezuinigen op vis…maar niet op vissticks!
Lees ook:We zijn dikker dan 30 jaar geleden, terwijl we minder eten!
Lees ook:Hoe heten uw (klein)kinderen?

1 Reacties // Reageer

One thought on “We zijn afgelopen jaar minder vis gaan eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>