Doden door brand vaak ouderen

Door in totaal 26 woningbranden zijn vorig jaar 28 mensen om het leven gekomen. En uit cijfers blijkt dat die branden vooral voor oudere mensen fataal aflopen. Want van de 28 mensen waren er 17 ouder dan 60 jaar en daarvan waren er weer 9 80-plus. Van 2 doden was de leeftijd niet bekend. Ergens logisch natuurlijk. Je komt als je wat ouder bent vaak slechter ‘snel’ weg. Preventie is dus van groot belang. Hangt jouw huis al vol met rookmelders? En is het brandveilig?De cijfers zijn te lezen in een rapport van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV) dat vandaag is gepubliceerd. Het aantal mensen dat omkwam door een woningbrand lag in 2010 op 30 en in 2009 op 25. Door 44 branden in huis kwamen in 2008 nog 49 mensen om het leven en in 2003 nog 52.
Gemiddeld 45 procent van deze slachtoffers was ouder dan 60 jaar. “Relatief veel”, concluderen de onderzoekers, omdat gemiddeld over die jaren 21 procent van de bevolking die leeftijd had bereikt. De onderzoekers vinden dan ook dat er onderzoek moet komen hoe het kan dat ouderen relatief vaak slachtoffer zijn. Het is bekend dat sommige slachtoffers niet mobiel waren, maar dat gold niet voor alle gevallen.

Lees ook:Babyboomers relatief welvarend
Lees ook:Dodelijke slachtoffers brand vaak 65-plus
Lees ook:We gaan steeds later met pensioen
Lees ook:De sneeuw en vorst veroorzaken veel ongevallen
Lees ook:Een op drie scheidende mannen vijftigplusser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>