De sneeuw en vorst veroorzaken veel ongevallen

Consument en Veiligheid meldt dat in de periode van 16 december tot 15 januari  17.000 mensen zich hebben gemeld bij de eerste hulp van een ziekenhuis omdat zij door gladheid ten val waren gekomen. Bij 16 procent was het letsel zo ernstig dat ziekenhuisopname noodzakelijk was. Gemiddeld komen vijfhonderd mensen per dag op de spoedeisende hulp terecht, nadat zij buiten zijn uitgegleden. Op dagen dat het extreem glad is door bevriezing of sneeuwval loopt dit op tot wel duizend slachtoffers per dag. En de helft van alle slachtoffers is….. 55 jaar of ouder!De meeste slachtoffers zijn op straat uitgegleden (67%). Vooral op de stoep, de voetpaden en op de binnenwegen. 13% ging onderuit in de tuin of rond de eigen woning.  Een botbreuk is het meest voorkomende letsel (69%). Vooral polsen zijn kwetsbaar (29%).

Consument en Veiligheid vindt dat gemeenten meer moeten doen aan het ijs- en sneeuwvrij houden van de binnenwegen en voetpaden.

Of misschien toch dagelijks even je eigen stoepje  vegen…… en trek stevige lage schoenen aan zonder gladde zool!

Lees ook:Twaalf dagen natuurijs: 13.000 gewonden door schaatsen
Lees ook:Landelijke primeur: introductie Buurtzout
Lees ook:Fietsers boven de 55 jaar moeten een helm dragen!
Lees ook:Sneeuwkettingen voor de schoenen
Lees ook:Oktober = dansmaand….bewegen helpt vallen voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>