Veel verwarring door wijziging op verpakking homeopathische middelen

Tsja, dat zat er natuurlijk dik in: uit onderzoek (*) is gebleken dat bijna 60% van de Nederlandse consumenten negatief staat tegenover de maatregel die het verbiedt om op de verpakking van een homeopathisch geneesmiddel te vermelden voor welke gezondheidsprobleem het product gebruikt kan worden. Per 1 juli heeft minister Schippers de nieuwe wetgeving homeopathie ingevoerd. Deze wetgeving verbiedt producenten van homeopathische geneesmiddelen om op de verpakking en in de bijsluiter te vermelden waarvoor het middel gebruikt mag worden. Ook in advertenties en op internetsites mag geen gezondheidsindicatie voor het homeopathische middel meer worden gegeven.

Walborgh Kieskamp, algemeen directeur van Biohorma,producent van de A. Vogel-producten, meent dat de nieuwe wetgeving tot verwarring leidt. “De consument is zeer ontevreden over het verdwijnen van de claims op de verpakking. Niet vreemd want het is alsof je geblinddoekt voor het schap wordt gezet en dan een keuze moet maken.” De cijfers bevestigen het beeld dat Kieskamp schetst. Om het juiste middel te kiezen vindt 80% van de consumenten aanduidingen op de verpakkingen, zoals ‘bij onvoldoende weerstand, griep of verkoudheid’ of ‘bij slapeloosheid’ en ‘bij kneuzingen en spierpijn’ cruciaal. Eenzelfde groep vindt de nieuwe verpakkingen zonder claim onduidelijk, omdat ze moet raden waarvoor het is. Naar aanleiding van het onderzoek roept Biohorma dan ook om de wetgeving terug te draaien.

 

(*) Onderzoek van MetrixLab in opdracht van Biohorma.  Opvallend is dat ook consumenten met een negatieve houding ten opzichte van homeopathie het onzin vinden dat op homeopathische middelen een gezondheidsindicatie ontbreekt.

Lees ook:Nederland wil informatie terug op zelfzorgmiddelen!
Lees ook:Consumentenbond komt met grote actie tegen vitaminepillen
Lees ook:Veiligheidswaarschuwing Knorr Taco’s Wereldgerechten
Lees ook:Albert Heijn stopt met Euro Shopper producten
Lees ook:Belazerd door de supermarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>