Consumentenbond komt met grote actie tegen vitaminepillen

Wie heeft het nog nooit gedaan: een paar vitamine C-pilletjes nemen om de weerstand te verhogen op een moment dat er een verkoudheid of griepje aan zit te komen… Bijna iedereen, toch? De Consumentenbond is vandaag een actie begonnen tegen fabrikanten van vitaminepillen. Volgens de bond wekken de producenten van de vitaminepillen ten onrechte de indruk dat het slikken van een vitamine C-pil de weerstand verhoogt. “Dat is niet waar, het is een mythe die door de industrie in stand wordt gehouden,” aldus Sandra de Jong, woordvoerster van de Consumentenbond.

“In oktober 2010 oordeelde de Europese Voedselautoriteit EFSA dat het niet wetenschappelijk is bewezen dat pillen met vitamine C de weerstand verhogen. Veel fabrikanten vermelden echter nog steeds op hun verpakkingen dat dat wel het geval is en zeggen te wachten op Europese wetgeving die de claim van verhoging van de weerstand verbiedt. “Maar dat kan nog wel even duren”, zegt De Jong. De Consumentenbond spreekt van misleiding en wil dat daar een einde aan komt. “De Warenwet verbiedt misleiding en de uitspraken van de EFSA zijn duidelijk.”, aldus directeur van de Consumentenbond Bart Combée. In een brief (pdf) aan de Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA) roept de Consumentenbond op tot optreden tegen de vermeende misleiding.

Lees ook:Veel verwarring door wijziging op verpakking homeopathische middelen
Lees ook:Vitaminepillen doen meer kwaad dan goed
Lees ook:Gele kiwi beste bron van vitamine C
Lees ook:Eerder met pensioen voor beter seksleven?
Lees ook:Vitamine D is goed voor de spieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>