Kuipers unaniem tot JFK Greatest Man 2012 gekozen

Ruimtevaarder André Kuipers heeft zaterdagavond de JFK Greatest Man Award 2012 gewonnen. Het is hem gegund. Hij heeft inderdaad de meest bijzondere prestatie voor ons land geleverd. Edwin van der Sar, de winnaar in 2011, reikte de prijs uit aan de astronaut. André verbleef maar liefst 193 dagen in het International Space Station en voerde 55 wetenschappelijke experimenten uit. De tweede plaats is voor sporter Epke Zonderland en sportverslaggever Wilfred Genee sluit de top-3 af. Dat laatste begrijp ik niet helemaal. Maar ach…de jury heeft gesproken.”Ten eerste vind ik het een eer. Ik voldoe vast niet aan alle criteria. Maar ik kan niet ontkennen dat je de laatste tijd niet om mij heen kon. Maar hoe dan ook, ik ben best trots dat ik ben verkozen boven alle andere mannen die een stempel hebben gedrukt op het afgelopen jaar. En daarbij is het leuk dat op deze manier ook de ruimtevaart naar voren komt”, aldus Kuipers.
Uit de lijst met 50 kandidaten koos de jury, bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge, Peter R de Vries, Victoria Koblenko en hoofdredacteur van JFK Willem Baars, unaniem voor Kuipers.

Lees ook:André het astronautje….geschreven door André Kuipers zelf!
Lees ook:Einde verhaal voor Joseph Amir
Lees ook:Parkeren valt niet mee…. voor mannen
Lees ook:Mannen, mannen! Verkeerde brandstof getankt?
Lees ook:Discovery Magazine; nieuw tijdschrift van Discovery Channel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>