Beatles-inspiratiebron Ravi Shankar (92) overleden

In San Diego is sitarspeler Ravi Shankar overleden. De 92-jarige musicus uit India lag sinds vorige week met ademhalingsproblemen in een ziekenhuis in San Diego. Pandit Sri Sri Ravi Shankar wordt gezien als de man die Indiase muziek in het Westen populair heeft gemaakt. Hij werd vooral bekend door zijn samenwerking met Beatles-lid George Harrison. Shankar leerde hem in 1966 kennen en leerde hem sitar spelen. Shankar was met zijn muziek een inspiratiebron voor de Beatles en had op die manier invloed op de muziek de de FabFour maakte.
Shankar schreef filmmuziek en gaf concerten op onder meer Monterey Pop (1967) en Woodstock (1969). In 1978 trad hij op in De Doelen in Rotterdam. Shankar is de vader van de bekende zangeres Norah Jones en van Anoushka Shankar. Anoushka is ook een bekende sitarspeler en is al eens genomineerd voor een Grammy. Pandit Ravi Shankar kreeg diverse prijzen voor zijn werk, onder meer de hoogste Indiase burgerlijke onderscheiding.

Lees ook:Love, peace and happiness: Woodstock aan de Maas
Lees ook:Album Jimi Hendrix in 2013
Lees ook:The Music of Simon & Garfunkel
Lees ook:Festival Wonderfeel: Klassieke muziek in de natuur!
Lees ook:Marco Borsato ontvangen met staande ovatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>