Wéér winterweer met sneeuw en ijzel op komst

Schermafbeelding 2013-03-08 om 10.20.14Ik heb sterk het gevoel dat deze winter weleens de boeken in kan gaan als de rommeligste ooit… Warme dagen (zoals dat record afgelopen dinsdag!) lijken toch echt een periode van lekker lenteweer  aan te kondigen, maar niets blijkt minder waar: In het noordoosten van het land is zaterdagochtend kans op ijzel. Daarvoor waarschuwt het KNMI. In de middag en avond kan er in Groningen, Friesland en Drenthe ook sneeuw vallen.Het KNMI spreekt van code geel, een waarschuwing voor gevaarlijk weer maar op het laagste niveau. De waarschuwing geldt tot de nacht van zaterdag op zondag. 
Volgens Weerplaza gaat het in de nacht van zaterdag op zondag sneeuwen en mogelijk ook ijzelen in het westen, midden en oosten van het land. Het weerbureau verwacht regionaal maximaal 5 tot 10 centimeter sneeuw, maar op de meeste plaatsen valt er minder. Zondagavond of maandag trekt het sneeuwgebied via het zuidoosten weg. Mogelijk gaat het dan vanaf woensdag opnieuw sneeuwen, denkt Weerplaza.

Lees ook:Gaat de winter dan toch komen? Kou en sneeuw op komst!
Lees ook:Sneeuw op komst!
Lees ook:‘Siberisch weekend’ met sneeuwverwachting…
Lees ook:Volgende week kans op sneeuw en vorst
Lees ook:Nog eventjes en het is weer wintertijd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>