‘Siberisch weekend’ met sneeuwverwachting…

Schermafbeelding 2013-03-22 om 20.46.34Nou, ik weet niet of u de warme jassen, moonboots en handschoenen alweer had opgeborgen, maar haal ze maar weer tevoorschijn… In delen van het land gaat het zaterdag weer sneeuwen. In het zuiden van het land kan in de loop van de dag uiteindelijk 3 tot 5 centimeter vallen, in het midden 1 tot 3 centimeter. In de noordelijke helft blijft het droog, verwacht het KNMI. Volgens het weerinstituut gaat het zaterdagmiddag vanuit het zuiden licht sneeuwen. Dat zorgt nog niet voor gladheid, maar ‘s avonds blijft de sneeuw op steeds meer plaatsen liggen. In de nacht naar zondag neemt de sneeuw geleidelijk af, maar volgens het KNMI wordt het dan nog niet helemaal droog.

Het wordt het weekeinde ook behoorlijk koud voor de tijd van het jaar. Volgens Weeronline kan de gevoelstemperatuur in het noorden zondagochtend uitkomen op min 15 graden Celsius. De dagrecords voor de koudste 23 en 24 maart kunnen ook sneuvelen. Dat record stamt uit 1916, aldus Weeronline. Op de 23e bleef het kwik destijds in De Bilt steken op 1,1 graden en op 24 maart 1916 werd het 2,9 graden. Komend weekeinde wordt een temperatuur van 1 à 2 graden verwacht. Volgens het KNMI varieert de middagtemperatuur zaterdag van net onder nul in het noordoosten tot 3 graden boven nul in het zuidwesten. Er staat wel een stevige oostenwind, waardoor het ”bijzonder koud” aanvoelt.

Lees ook:Sneeuw op komst!
Lees ook:NS neemt sneeuw-maatregelen: dinsdag minder treinen
Lees ook:Het lenteweer komt eraan!!!
Lees ook:Wéér winterweer met sneeuw en ijzel op komst
Lees ook:Daar gaan de barbecueplannen: zware onweersbuien op komst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>