Wat voor 45-plussers geldt, geldt ook voor 50-plussers…

Schermafbeelding 2013-07-31 om 12.38.38…en dat is niet bepaald gunstig in dit geval. Uit gegevens over 2012 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt namelijk dat één op de drie 45-plussers pas na twee jaar of langer nieuw werk vindt. Bij jongeren tot 25 jaar doet slechts 8 procent er twee jaar of langer over om een baan te vinden, onder 25- tot 45-jarigen is dit 18 procent. Het opleidingsniveau van de 45- tot 65-jarigen speelt nauwelijks een rol bij de periode die nodig is om een nieuwe baan te vinden. De werkloosheidsduur heeft wel invloed. Na een half jaar werkloosheid verslechtert de kans op een baan behoorlijk.
Met 179.000 werklozen maakten de 45-plussers 35 procent uit van de totale werkloze beroepsbevolking. Tien jaar geleden waren zij nog goed voor 26 procent. De toename is deels toe te schrijven aan de vergrijzing. Mannen vinden iets vaker dan vrouwen binnen een half jaar een nieuwe baan, namelijk 38 tegenover 31 procent. Voor jonge werklozen geldt voor beide seksen dat 64 procent binnen een half jaar weer aan de slag is. Van de 45-plussers die een baan vonden, betrof het voor ruim de helft een flexibel dienstverband. Een kwart vond een vaste baan, terwijl 18 procent zijn geluk als zelfstandige is gaan beproeven.

Lees ook:Slecht vooruitzicht voor werkloze 55-plusser
Lees ook:Telegraaf is op zoek naar verhalen van 50-plussers die werk zoeken
Lees ook:Online daten voor ouderen is helemaal hot!
Lees ook:Aantal 50-plussers zonder baan blijft stijgen
Lees ook:50-plussers: werk belangrijker dan salaris

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>