Noord-Brabants plaatsje in de ban van ontsnapte (giftige!) cobra

Schermafbeelding 2014-09-05 om 10.40.29Persoonlijk snap ik niet waarom je een levensgevaarlijke slang zou houden. Je kan ‘m niet lekker knuffelen en als ‘ie een keer ontsnapt heb je meteen de poppen aan het dansen. En dat is precies wat er nu in de Brabantse plaats Made is gebeurd. Daar is een gevaarlijke slang ontsnapt. Het gaat om een cobra met giftanden, waarvan de beet dodelijk kan zijn voor een mens. De gemeente heeft noodmaatregelen afgekondigd. De autoriteiten adviseren bewoners in de wijk waar het dier in een woonhuis werd gehouden om deuren en ramen gesloten te houden en kinderen niet buiten te laten spelen. De cobra houdt zich op in een straal van maximaal tweehonderd tot driehonderd meter van zijn oorspronkelijke verblijfplaats zijn verwijderd.
Scholen in directe omgeving
In de directe nabijheid van de mogelijke ontsnappingsplek van de cobra liggen twee scholen. Het giftige dier zou kunnen zitten in bosjes en struiken maar beweegt zich niet graag in open gebieden, zoals pleinen. De gemeente laat weten een team van slangenexperts te hebben ingeschakeld. Ook stuurt de gemeente een NL Alert-bericht aan omwonenden. Volgens de eigenaar is de slang, een zeventig centimeter lange Cobra Naja Nivea, al sinds woensdag weg. Donderdagnacht maakte hij melding van de vermissing. Dat meldt BN De Stem.

Lees ook:Vreemd bezoek in bejaardenhuis
Lees ook:Bejaarde oog in oog met python
Lees ook:Bibliotheken dicht in Den Haag …en bij u in de buurt?
Lees ook:Filmpje: Hert overleeft aanrijding met bus
Lees ook:Zeehond in Drenthe (meer dan 40 kilometer uit de kust!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>