Al 33 jaar gaat dezelfde kerstkaart in de brievenbus

De traditie `kerstkaarten sturen` loopt zo´n beetje op zijn einde als ik de geruchten om me heen serieus moet nemen. Ik heb al uit diverse hoeken gehoord dat dit het laatste jaar is. Er is blijkbaar geen tijd meer elkaar een kaartje te sturen. Misschien moeten we een alternatief bedenken en net zo doen als twee vrienden uit Engeland…..

Twee postbodes sturen elkaar sinds 1975 elk jaar telkens weer dezelfde kerstkaart. Zelfs na 33 jaar is de kaart nog intact en de boodschap ‘De Kerstman zei dat hij je alles van je wenslijstje zal brengen’ is nog altijd leesbaar. De enige variant is dat ze er elk jaar binnenin een nieuwe boodschap aan toevoegen. Steve Ford (50) en Raymond Pearson (68) leerden elkaar kennen bij de post en werden vrienden. Pearson zat op de personeelsdienst en Ford leverde per motorfiets telegrammen af bij de klanten. In 1975 besloot Pearson om zijn vriend een kerstkaart te sturen en die had een origineel idee: hij stuurde de kaart gewoon terug naar Pearson met een persoonlijke boodschap eraan toegevoegd. Het was de start van een ritueel dat nu al 33 jaar duurt.

Steve Ford, die nu in een kinderziekenhuis werkt, vindt hun kerstkaart nu zo waardevol dat hij het niet meer riskeert om ze via de post te sturen, ondanks hun verleden bij de post. “Daar zijn we al een paar jaar mee gestopt, want we willen de voor ons zo kostbare kaart zeker niet verloren laten  gaan in de post. Je weet maar nooit”.

Lees ook:Feliciteer je kleinzoon of kleindochter
Lees ook:Te koop kerstkaartje van 3.000 euro
Lees ook:Verras ouderen met een kerstkaart!
Lees ook:Digitaal berichtjes versturen maakt socialer
Lees ook:Geen post meer op maandag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>