Ook God is mobiel te bereiken

Om te laten zien hoe Nederland is veranderd op religieus gebied sinds de jaren zestig heeft ene Johan van der Dong uit Groningen, hij is kunstenaar, het volgende bedacht: je kunt God bellen. Nee, je krijgt hem niet zelf aan de telefoon, dan zou je fantasie wel erg ver gaan, je kunt een bericht inspreken op de voicemail van God, een half jaar lang.  Op deze manier zouden mensen hun gedachten op een rijtje kunnen zetten, een vorm van bidden zeg maar.  Al eerder opende de kunstenaar een postbus, waar men een brief naar God kon sturen.

Wie belt met het nummer:06-44244901 (…) krijgt direct de voicemail: “U spreekt met God. Op dit moment ben ik niet aanwezig. Spreek gerust een boodschap in of bel later terug en wie weet wordt u dan verhoord.”

Van der Dong vindt dat mensen altijd en overal tegenover God hun hart moeten kunnen luchten.

De mobiele telefoon die de beller rechtstreeks in verbinding zou brengen met God, trekt grote belangstelling. Sinds hij de telefoonlijn heeft geopend heeft hij veel reacties gehad: positieve, maar ook enkele negatieve. Met de mobiele telefoonlijn wil Van der Dong een oud ritueel (bidden) en een nieuw ritueel (bellen) naast elkaar plaatsen.

Volgens Van der Dong is de telefoonlijn weliswaar onderdeel van een kunstproject, maar zou het toch waardevol voor mensen kunnen zijn om het telefoonnummer te toetsen en voor hun gevoel tegen God te praten.

Lees ook:KPN: bellen naar vaste lijn en mobiel wordt even duur
Lees ook:Let op: geen garantie KPN dat 1-1-2 overal (mobiel) bereikbaar is
Lees ook:Mobiel bellen achter het stuur wordt serieus aangepakt!
Lees ook:TIP: ‘Sim only’ bellen wordt steeds goedkoper
Lees ook:Pas op! Telefoonfraudeurs actief!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>