Het kan! Moeder worden op je 67e

Een ongetrouwde zakenvrouw wordt binnenkort de oudste moeder van Groot-Brittannië. Een paar weken voor haar 67ste verjaardag in juli zal Elizabeth Adeney nog een kind op de wereld zetten. Nee, geen ongelukje, een bewuste keuze. De echte reden?

Ze wilde graag een kind om haar geld aan te kunnen doorgeven! Elizabeth stond aan het hoofd van een plastic- en textielbedrijf, scheidde in 1990 na een kort huwelijk. Ze heeft geen familie meer in Engeland en zat dus geweldig met haar fortuin in d’r maag.

De bevruchting vond plaats in een Oekraïens ziekenhuis, want Groot-Brittannië weigert resoluut vrouwen boven de vijftig jaar nog aan een kind te helpen. Terecht!

Dat ze haar kind op zo’n rijpe leeftijd alleen zal moeten opvoeden, daar maakt ze zich allerminst zorgen over. “Ik ben perfect in staat om voor mezelf te zorgen, dat heb ik al jaren bewezen. Het wordt enkel ik en de baby. Ik weet dat sommige mensen dat niet zullen begrijpen, maar dat trek ik me niet aan.”

Dokters waarschuwen voor ernstige risico’s, zoals zwangerschapsvergifting en bloedklonters die zelfs tot haar dood zouden kunnen leiden. “Ik ben gezond genoeg om een kind te baren”, veegt Adeny alle kritiek van tafel. “In mijn bedrijf werken veel jonge meisjes, maar ik durf te wedden dat ik fitter ben dan de helft van hen. Mijn echte leeftijd doet er niet toe. Hoe oud ik mezelf voel, dat is belangrijk. Soms is dat 39, soms 56.”

Lees ook:Tweelingzussen zien elkaar voor het eerst na 78 (!!!) jaar
Lees ook:Britse Queen furieus om ‘stelen’ van borrelnootjes…
Lees ook:Het zal je (klein)kind maar zijn…
Lees ook:Opa Van der Vaart stelt ongeruste Nederlander gerust…
Lees ook:Kinderen worden een stuk ouder dan hun ouders en grootouders

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het kan! Moeder worden op je 67e

  1. Pingback: 66-jarige zakenvrouw bevallen! | 50plus

  2. Michel

    Dat wordt dan toch ook echt afvallen na de bevalling voor deze Dame
    Erg knap. kinderen baren kost al veel van je lichaam.
    Zeker op hogere leeftijd.
    Zou deze dame in topconditie zijn geweest?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>