Te oud voor internet?? Belachelijk!

In Duitsland bakken ze het zo bruin, dat als je boven de tachtig jaar bent,  je niet meer voor vol wordt aangezien. Dat heeft de 85-jarige Werner Schilla aan den lijve ondervonden. De Duitse internetprovider Deutsche Telekom heeft  hem een internetaansluiting geweigerd omdat hij te oud zou zijn. Het bedrijf ziet de oudjes liever langskomen in een telefoonwinkel, als zij een contract willen afsluiten. Dan kan een adviseur controleren of zij alles goed hebben begrepen. ”Het gaat om een beschermende functie”, aldus de zegsvrouw….Toen de internetprovider de krasse baas mededeelde dat zij geen contract met hem wilden opstellen omdat hij boven de tachtig is, dus te oud, was het hek van de dam.  ”Dat is een onbeschoftheid! Ik voel me gediscrimineerd. Alleen maar omdat ik boven de tachtig ben, mag ik geen contract meer sluiten met de Telekom? Ik ga toch ook boodschappen doen in de supermarkt? Daar geldt ook geen leeftijdsgrens.”
‘Ik ben toch niet automatisch idioot alleen maar omdat ik wat ouder ben.”

Prachtige woorden, Herr Schilla!!

Lees ook:50Plus Partij staat er bar slecht voor
Lees ook:Internetproviders beloven beterschap bij overstap
Lees ook:Telefonisch verkoper redt bejaarde vrouw
Lees ook:Ouderdom tegengaan met behulp van kerstpakket
Lees ook:Hond snikt bij graf oma

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Te oud voor internet?? Belachelijk!

  1. herman teeuwen

    De verontwaardiging van herr Shilla is goed te begrijpen. Het probleem, zoals te doen gebruikelijk bij zowel de overheid als het bedrijfsleven, dat wel mondige senioren, en die zijn er echt wel, door infantile idioten bij alle lagen van de overheid én het bedrijfsleven als “done” worden behandeld: boven het maaiveld van het ‘kunnen’ van senioren moet de kop worden ingedrukt is dan de vuistregel. Deze infantile idioten vergeten gemakshalve dat senioren die de leeftijd der sterken hebben bereikt vaak aan de wieg van de internettechnologie hebben gestaan, een prestatie die nog niet is geévenaard.

      /   Reply  / 
  2. Mirna en Han Baas

    Mijn moedertje, die over een paar maanden 92 jaar oud wordt, onderhoudt het contact via internet met ons. Helaas ligt zij op dit moment in het ziekenhuis zodat wij effe niet kunnen mailen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>