Spinnenbeet: borst geamputeerd!

“Vooral in de Verenigde Staten en rond de Golf van Mexico is de vioolspin heel berucht. Net zoals huisspinnen bij ons duikt de vioolspin er regelmatig tussen het beddengoed op. Een beet van de spin is echter veel fataler: het gif beschadigt weefsels die vervolgens afsterven…….” Een bericht vorig jaar augustus op HLN. Met deze wetenschap zouden wij een maand later onze vakantie doorbrengen aan de Golf van Mexico.  Ik  met mijn spinnenangst moest daar relaxen…..!!!!! Een grote spuitbus anti-spin ging mee tussen de handdoeken in mijn koffer al was het alleen maar voor het idee. Wat een 51-jarige Amerikaanse vrouw onlangs is overkomen zou mij namelijk niet gebeuren……Artsen hebben de borst van Victoria Franklin uit Georgia amputeren nadat de vrouw was gebeten door de zeer giftige vioolspin. In eerste instantie had ze niet in de gaten dat ze was gebeten. Rond Pasen kreeg ze last van misselijkheid en gaf ze constant over. De vrouw merkte enkele dagen later dat er een zwart plekje op haar borst zat. De Amerikaanse leidde aan gangreen, waardoor de cellen in haar borst langzamerhand aan het afsterven waren. De vrouw werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.

Tegen de tijd dat Franklin op de Eerste Hulp aankwam was haar borst  ‘zo zwart als roet.’ Haar toestand verslechterde in het ziekenhuis zo erg, dat ze in coma belandde. Toen ze elf dagen later wakker werd, hadden artsen haar borst moeten amputeren uit angst voor haar leven.

De vrouw ontdekte op dat moment pas dat ze was gebeten door de uiterst giftige vioolspin. “Ik maakte altijd grapjes en vertelde mensen dat mijn huis was gebouwd op een spinnenheuvel. Ik kwam ze overal tegen. In mijn keuken, kelder, badkamer, garage, ze waren overal”, aldus Franklin.

De vioolspin, die zijn naam draagt vanwege de tekening op zijn rug, is anderhalve centimeter groot en komt alleen voor in de Verenigde Staten.

Lees ook:Ik zag vijf beren een vrouw fileren……
Lees ook:Opnieuw zeldzame en levensgevaarlijke spin opgedoken
Lees ook:Oud-minister Els Borst dood gevonden
Lees ook:Zsa Zsa Gabor raakt been kwijt
Lees ook:Politie onderzoekt dood Els Borst (81)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>