Een wintersportdorp waar de zon altijd schijnt: Åre en Östersund

Iedereen heeft zo zijn of haar droom, zo ook de bewoners van het Zweedse Åre en Östersund. Zij dromen al sinds 1986 van het organiseren van de Olympische Winterspelen. Hoewel ze zich drie keer kandidaat hebben gesteld, is het er nog steeds niet van gekomen. Ondanks die tegenslag blijven de inwoners hun droom najagen, en laten ze graag zien dat ze klaar zijn om de wereld te verwelkomen. De mascotte en de streaker zijn alvast in training. Kijk maar op de website fitforthewintergames.nl Ook vallen er prijzen te winnen voor mensen die de website bezoeken, onder andere een vakantie naar Zweden.

In maart 2009 vinden de World Cup finales alpineskiën hier plaats. Nergens anders in Scandinavië vind je zoveel activiteiten bij elkaar zoals langlaufen, skiën, paragliding, zipline, sneeuwscootertochten, hondensledetochten, zwemmen, en spa´s. Behalve de skipistes op loopafstand vind je in Åre een jarenlange alpinetraditie, trendy shops, restaurants, clubs en een ruim winkelaanbod. Desondanks ervaar je in Åre de natuur volop: het uitzicht over de Zweedse bergen vanaf de top van de Åreskutan (1400 meter) is adembenemend.

Wil je meer weten over het grootste skigebied van Noord-Europa? Kijk dan bij mijn collega Jesper Engels van wintersport.blog.nl. Hij gaat er uitgebreid op in.

Lees ook:Tjechië schijnt hét paradijs voor langlaufers te zijn!
Lees ook:100-jarige vrouw praat alleen maar over…piemels! (Fimpje!)
Lees ook:Trendy dubbele fietstassen
Lees ook:Veel zwemmen is minder vallen
Lees ook:Susan Boyle wil verkering!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>