Nieuwe fiets- en wandelsites geopend op de Fiets en Wandelbeurs

De ANWB heeft twee nieuwe websites geopend, gericht op wandelaars en fietsers. Ze werden zaterdag 28 februari op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam officieel gelanceerd door Hella van der Wijst, presentatrice van het KRO-programma De Wandeling, en Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB.

Fietsen en wandelen behoren tot de belangrijkste buitenactiviteiten die de Nederlanders doen en dat gebeurt door alle leeftijden, door mannen en vrouwen en in alle lagen van de bevolking.

Voor ANWB was dat een belangrijke reden om de berichtgeving over wandelen en fietsen op de centrale website nu een eigen plek te geven op twee nieuwe portals. Via de nieuwe ANWB- websites kunnen fiets- en wandelliefhebbers eenvoudig én veelal gratis de leukste fiets- en wandelroutes vinden en printen. Ook staan er op deze nieuwe sites tips voor de beste voorbereiding en uitrusting en het laatste wandel- en fietsnieuws. De websites zullen in de komende tijd verder blijven zich ontwikkelen, beloofde de ANWB-hoofddirecteur. Zo kunnen bezoekers van de site binnenkort een fiets-en wandelrouteplanner raadplegen.

Bovendien worden in de nabije toekomst op de gepubliceerde routes bezienswaardigheden, restaurants en andere nuttige plekken zichtbaar gemaakt. Daarnaast kunnen fietsers en wandelaars ook zelf ervaringen, foto’s en filmpjes met anderen delen.

ANWB lanceerde zaterdag voor het fietspubliek ook de ‘bikepointer‘, een handig hulpmiddel bij het rijden van knooppuntroutes en volgens hoofdredacteur Gerrit Pruim van de website Fietsen 123 nu al dé fietsgadget van het jaar. Met de Bikepointer aan het stuur is onderweg in één oogopslag te zien wat het volgende knooppunt is.

De Bikepointer kost maar € 5,95 en is vanaf begin maart verkrijgbaar bij ANWB-winkels, de ANWB-webwinkel en in de boekhandel. Het combinatiepakket met de ANWB fietsgids met 50 klassieke, eendaagse, fietsrondjes (128 pagina’s, ISBN 9789018029319) kost € 17,95.

www.anwb.nl/fietsen
www.anwb.nl/wandelen

bron: TourPRess

Lees ook:De fiets voor ouwe getrouwen op de fiets- en wandelbeurs in de RAI
Lees ook:Fiets & Wandelbeurs weer in Amsterdam
Lees ook:Fiets- en Wandelbeurs is weer in de RAI
Lees ook:Fiets- en Wandelbeurs 2010
Lees ook:ANWB E-bikebox, routes in Nederland voor de elektrische fiets

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe fiets- en wandelsites geopend op de Fiets en Wandelbeurs

  1. P. Monincx

    Kijk ook eens op http://www.fietsknooppunten.eu voor gratis knooppuntenroutes, informatie over de mooiste fietsgebieden, een fietsknooppunten fietsrouteplanner en het laatste fietsnieuws.

      /   Reply  / 
  2. Rene

    Leuke website. Goed te gebruiken om een fietsroute te plannen!

    Groet,
    R

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>