Voor het eerst alleen op reis…….

Afgelopen voorjaar heeft mijn schoonzusje (76 jaar) een reisje gemaakt naar Noorwegen. Niets bijzonders misschien, maar ik vind haar een heldin. Vorig jaar is na een lang ziekbed, haar man overleden en een zware periode volgde waarin ze alles voor de eerste keer alleen moest doen. Ik wist dat ze daartoe in staat zou zijn, maar haar telefoontje dat ze een reis had geboekt naar Noorwegen deed me versteld staan. Doe het maar eens alleen! Alles had ze zelf geregeld, hotels geboekt, informatie opgevraagd over openbaar vervoer, bezienswaardigheden uitgestippeld, alles!! Ze bleek sterker dan ze dacht en is vastbesloten dit vaker te doen! Ook kriebels maar twijfel je nog? In het Plus-magazine van september las ik een soortgelijk verhaal met daarin zéér bruikbare overlevings-tips.

  • Reis je alleen, dan kun je niet altijd meteen je verhaal kwijt. Begin daarom een reisdagboek. Je zult ervaren dat het vaak net lijkt of je je reisverhalen met iemand deelt.
  • Ben je bang voor verveling tijdens de reis? Kies dan voor een doevakantie of plan heel nauwkeurig wat je wilt zien en doen.
  • Als weduwe of weduwnaar kiezen we vaak voor plekken die we ook met onze overleden partners hebben bezocht. Soms valt dat tegen, omdat we de plekken teveel hebben geromantiseerd. Het is daarom beter de herinneringen mooi te houden en zelf voor nieuwe te zorgen.
  • Zie je op tegen alleen eten? Neem dan een boek of reisgids mee om alvast de volgende dag te plannen. Een goed alternatief is eten in het restaurant van een groot hotel. Daar barst het vaak van de alleenreizenden.
  • Twijfel je of alleen op reis gaan überhaupt wel iets voor je is? Probeer het dan eerst eens uit door een korte stedentrip te boeken.
  • Als je terugkomt van je reis in een leeg huis, dreigt vaak een zwart gat. Daarom doe je er goed aan iets leuks te plannen voor de dag na aankomst.

Voor de thuisblijvers: stuur een sms’je met “welkom thuis”naar een alleengaande vriend of vriendin als de vakantie erop zit!

Lees ook:Ga goed beschermd op reis – vaccinaties voor op vakantie
Lees ook:Korte metten met een slechte adem
Lees ook:Vrouw breit jas voor echtgenoot…van haar eigen haar!
Lees ook:Ouderenmishandeling nog taboe
Lees ook:Goedkoop uit eten vind je op etenvooreentientje.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>