Ga goed beschermd op reis – vaccinaties voor op vakantie

Ben jij je bewust van de gezondheidsrisico’s op reis en hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden zodat je gezond op reis gaat en vooral gezond weer terugkomt? Verre reizen maken en kennis maken met andere culturen is inspirerend. Een verre reis betekent echter ook risico’s voor je gezondheid. Niet alleen in de tropen, maar ook in landen dichterbij huis kun je een infectieziekte oplopen, zoals Hepatitis A of diarree. Een goede voorbereiding is heel belangrijk.

 

 

Welke vaccinaties je nodig hebt, hangt af van je persoonlijke situatie. Zoals je gezondheid, leeftijd, eerdere inentingen en het doel en de duur van je reis. Win daarom zodra je een ticket naar de (sub)tropen hebt geboekt advies in bij een deskundige. Dat kan via de huisarts, een vaccinatiebureau of de GGD. Adressen vind je bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook als je op korte termijn vertrekt, is vaccineren nog steeds zinvol.

Een overzicht van de meest voorkomende reizigersvaccinaties vind je hier.

Lees ook:Voor het eerst alleen op reis…….
Lees ook:Air Berlin-toptickets gaan een nieuwe ronde in
Lees ook:Ga jij goed voorbereid op vakantie? Test je reisapotheek!
Lees ook:Vakantietijd? Niet voor 1 op de 6 Nederlanders
Lees ook:NS zet piano neer voor getalenteerde reizigers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>