Amsterdam is een park rijker: Op Schiphol

Op Schiphol is vorige week het Airport Park geopend, achter de paspoortcontrole. Voordat je vlucht vertrekt en nadat je een uurtje belastingvrij je tasjes hebt gevuld neem je de roltrap naar het nieuwe park dat zich bevindt in Lounge 1, boven bij de D-pier. Hier kun je ontspannen, socializen, kijken, eten en drinken, net als in een echt stadspark. Ook moeten beelden van vlinders en geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen het buitengevoel oproepen.Je hebt zelfs de mogelijkheid buiten op een terras een frisse neus te halen. Dat is vrij uniek. Over het algemeen kun je voorbij de paspoortcontrole niet meer naar buiten. In het airportpark bevindt zich een draaideur die naar een zogenaamd buitenterras leidt. De draaideur werkt niet op elektriciteit, er is gewoon wat ouderwetse spierkracht nodig om de deuren te laten draaien.

In het Airport Park staan ook echte bomen, waaronder eentje van 130 jaar oud. De luchthaven vraagt in het park ook aandacht voor het milieu. Zo kun je een fiets uitproberen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden.

Lees ook:Feestelijke opening ter ere van 80-jarig jubileum Avonturenpark Hellendoorn
Lees ook:Gratis naar het Dolfinarium voor alle opa’s en oma’s
Lees ook:Wat een verrassing…..kerstcadeaus op de bagageband (filmpje)
Lees ook:Op reis? Eerst boete betalen!
Lees ook:Welkom bij de Brusselsairportexpress vanaf 1 maart

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Amsterdam is een park rijker: Op Schiphol

  1. Parkeren Schiphol

    Het is mooi dat schiphol naast alle parkeerplekken ook eindelijk eens denkt aan natuur!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>